Konu
:
Donmuş Helva Tarifi ( Cezeriye )
Yalnız Mesajı Göster
Donmuş Helva Tarifi ( Cezeriye )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Donmuş Helva Tarifi ( Cezeriye )
Donmuş Helva Tarifi ( Cezeriye )
Havuç Püresi (haşlanmış, 450 gr
net suyu süzülüp 24 saat bezde asılmış)
1 kg
toz şeker
600 gr
temiz ceviz içi
125 gr
kabuklu badem
150 gr
yeşil fıstık
Şurubu:
1 kg
toz şeker
200 gr
su
1/2 kahve kaşığı limon tuzu
Şeker, su ve limon tuzunu genişçe bir tencereye koyunuz ve orta ateşte bir kevgirle karıştırarak şekeri eritiniz ve kevgiri çıkarınız
Şeker kalmaması İçin tencerenin kenarlarını suya batırılmış bir fırça veya rutubetli bir bezle zaman zaman siliniz ve şekeri bir şeker ölçme karamel derecesi ile 108 celsius - dereceye çıkıncaya kadar kaynatınız ve tam 108 dereceye gelince havucu ilâve edip bir ağaç spatula veya bir çelik kevgirle 40 dakika karıştırarak pişiriniz ve içinden 2 kepçe alıp küçük bir kapla ayırınız
Tencereye pişmekte olan helvanın içine ceviz, badem ve fıstığı ilâve edip iyice karıştırdıktan sonra ateşten alınız
Karıştırarak ılık bir vaziyete gelince elinizle ister küçük bir tepsiye, ister bir gümüş tevziye, ister bir tabağa altını hafif yağlayıp elinizle kubbe şekli vererek boşaltınız ve üzerini ayırdığınız 2 kepçe helva ile sıvayıp arzu ettiğiniz ayıklanmış ceviz, badem, fıstık, fındık ile süsleyip servis yapınız
Not: Dibi düz yağlı tepsiye veya kek kalıbına dökülüp çevrilir
Aynı şekilde üzerine helva sürülüp dekor yapılır ve dilim dilim kesilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul