Konu
:
Gülab Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Gülab Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gülab Tatlısı Tarifi
Gülab Tatlısı Tarifi
Malzem
1 Su Bardağı Süt Tozu
1 Çay Kaşığı Karanfil Tozu
1/2 Su Bardağı Un
1/2 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
2 Çorba Kaşığı Eritilmiş Tereyağ
1/2 Su Bardağı Tam Yağlı Süt
Lt
Kızartmak için Ayçiçek yağı
Sosu İçin
2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Su Bardağı Su
5 Adet Kakule Çekirdeği
1/2 Çay Kaşığı Safran
İsteğe Bağlı Ceviz Fındık Fıstık Badem (Süslemek için
Yapılışı:
Süt tozu, karanfil tozu, un ve kabartma tozunu bir kap içinde harmanlayalım
Eritilmiş tereyağını ekleyelim ve sütten yavaşça ilave ederek, orta sertlikte (kulak memesi kıvamından çok az sert) bir hamur yapalım
Hamurumuzu 18 parçaya bölelim
Her birini elimizin içinde yuvarlayarak toplar elde edelim
Bu hamur toplarını, çok az un serpilmiş bir tepsinin üzerine dizelim
Üzerine hafif nemli bir bez örtüp 15-20 dakika bekletelim
Bu arada şurubumuzu yapalım
Bunun için bir tencereye şekeri, suyu, kakuleyi ve safranı koyalım
Orta ısıda pişirmeye bırakalım
Kaynamaya başladıktan 15-20 dakika sonra şurup ağırlaşmaya başlayacaktır
Ateşi kapatalım ve şurubu ılık tutalım
Derin bir tava veya kızartma tenceresi içine ayçiçek yağı dökelim ve ısıtalım
Hamur toplarımızı sıcak yağda esmerleşene kadar kızartalım
Geniş bir kevgir kullanarak pişen hamur toplarını yağdan çıkaralım
Yağlarını süzdürelim
Ardından da üzerlerine şurubumuzu dökelim
1 gece buzdolabında bekletelim
Dolaptan çıkardığımız tatlımızı bir süre oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra üzerini ceviz, fındık, fıstık veya bademle süsleyerek servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul