Konu
:
Mango Ve Yoğurt Köpüğü
Yalnız Mesajı Göster
Mango Ve Yoğurt Köpüğü
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mango Ve Yoğurt Köpüğü
Mango
ve
Yoğurt
Köpüğü
Malzemeler
1 portakal
2 büyük mango, dilimlenmiş
1 çay kaşığı toz jelatin
3 yemek kaşığı soğuk su
300 ml yoğurt
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta beyazı
Yemeğin Tarifi
Bir patates doğrayıcısı kullanarak portakaldan şeritler halinde kabuk parçaları kesin
Küçük keskin bir bıçakla kabukları kibrit çöpü büyüklüğünde kesin
Küçük bir tavada suyu bir taşım kaynatın
Portakal kabuğu şeritlerim 2-3 dakika haşlayın
Süzüp soğuk su altında tutun
Tekrar süzüp kâğıt havluyla kurulayın ve bir kenara koyun
Portakalın suyunu sıkın ve hazırlanmış mangoları ve portakal suyunu blenderda püre haline getirin
(aynı işlemi mangoları süzgeçten geçirip portakal suyunu ekleyerek de yapabilirsiniz
)
Jelatini küçük bir tava içindeki suya dökün
5 dakika kadar bekleyin
Jelatini çok kısık ateşte 1-2 dakika eriyinceye kadar ısıtın
Tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak erimiş jelatini mango püresinin üzerine dökün
(Aşçının önerisine bakın
) Yavaş yavaş yoğurdu ve pudra şekerim ekleyip karıştırın
Temiz kuru bir kapta yumurta, beyazını iyice çırpın
Büyük metal bir kaşık kullanarak yumurta beyazım mango karışımına ekleyin
Tadına bakıp gerekirse biraz daha pudra şekeri koyun
Köpüğü 4 tatlı kâsesine koyup portakal kabuğu şeritleri ile süsleyin
2 saat içinde servis yapın
DİKKAT:
Portakalın sadece dıştaki renkli kabuğunu kullanın
Kabuğun içte kalan beyaz kısmını kullanmayın
HAZIRLAMA:
Mangoları bir tabağın üzerinde (sularını akıtmak için) aşağıda görüldüğü gibi soyun
Orta büyük çekirdekten başlayarak büyük parçalar halinde mangoyu dilimleyin
Kabuklarda kalan mangoları da kazıyıp dilimlere suyuyla birlikte ekleyin
Kabuğu uzunlamasına ince keskin bir bıçakla soyup birkaç bölüme ayırın
Bir bölümün kenarım bıçağın düz kısmıyla başparmağınızı arasına alıp kabuğunu soyun
Kalan bölümleri de aynı şekilde ayırın
AŞÇININ ÖNERİSİ:
Esnek plastik bir spatulayı tavanın dibinde kalan jöleyi kazımak için kullanın
ALTERNATİF:
Eğer taze mango bulamıyorsanız, 500 gram konserve mango kullanabilirsiniz
Yumuşak başka konserve meyveler de mango yerine kullanılabilir
300 ml püreye ihtiyacınız var
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul