Yalnız Mesajı Göster

Yağsız Üzümlü Kek Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağsız Üzümlü Kek Tarifi



Yağsız Üzümlü Kek Tarifi

Malzeme
  • 5 Adet Yumurta
  • 15 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1/2 Su Bardağı Suda Bekletilmiş ve Süzülmüş Kuru Üzüm
  • 1 Su Bardağı Taze Üzüm
  • 1/2 Su Bardağı Dövülmüş Badem
  • 2 Su Bardağı Beyaz Un
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • İsteğe Bağlı Pudra Sekeri



Yapılışı:
Geniş bir kap alalım ve yumurtaları kıralım Şekeri de ekleyip şeker tamamen eriyene kadar mikserle çırpalım
Sütü katalım Kuru üzümleri ve bademi ekleyip karıştırmaya devam edelim
Unumuzu ve kabartma tozunu da ekleyelim ve malzemeler iyice özdeş olana kadar çırpmaya devam edelim
Fırınımızı 180 dereceye getirelim Kek kalıbımızı yağlayalım ve kek hamurumuzu kalıba dökelim
15 dakika sonra fırınımızı açalım ve 1 bardak taze üzümü kekimizin üzerine dökelim
Kekin içi tamamen pişine kadar yaklaşık 35 dakika pişirelimKekimiz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim

Alıntı Yaparak Cevapla