Konu
:
Granita Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Granita Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Granita Tarifi
Granita Tarifi
100 gr
Paskalya çöreği
750 gr
meyve suyu
125 gr
şeker
Taze çekilmiş beyaz biber
150 gr
karışık kurutulmuş meyve (elma, erik, incir, tropik meyveler, yabanmersini)
2 adet çubuk vanilya
300 ml
elma suyu
1 adet çubuk tarçın
15 gr
çam
15 ml
akçaağaç şurubu
150 ml
krema
Çöreği akşamdan hafif kurumaya bırakın
Ertesi gün mutfak robotunda çekin ve kapaklı bir kapta saklayın
Granita için 100 gr
şekeri vişne suyunun içinde karıştırarak eritin
Vişne suyunu ısıtıp beyaz biber ekleyin ve kısa bir süre kaynatın
İyice soğuması için bekletin
Karışımı bir kaseye koyup derin dondurucuda bekletin, donmaya başlayınca bir çatalla karıştırın ve 4 saat kadar dondurun
Kurutulmuş meyveleri küp küp doğrayın
Çubuk vanilyalan boylamasına ikiye kesin ve özünü kazıyın
Elma suyunu vanilya çubuğu ve özü, tarçın çubuğu, bal ve akçaağaç şurubuyla karıştırıp kaynatın
Vanilya ve tarçın çubuklarını çıkartıp kurutulmuş meyveleri ilave edin
Orta ateşte kısa bir süre daha kaynatın
Kalan şeker ve kremayı sertleşinceye kadar çırpın
Robotta çektiğiniz çöreğin 2/3'ünü ilave edin
Kompostoyu gerekiyorsa tekrar ısıtın
Krema, komposto ve granita'yı kaselere koyup servis yapın
Kremanın üstüne kalan çörek kırıntısını serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul