Konu
:
Kızılırmak Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kızılırmak Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızılırmak Tarifi
Kızılırmak
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı türk kahvesi
100 ml (1 çay bardağı) ılık su
1 paket Un
3 yumurta
Krema:
1 paket Karamel Aromalı Pasta Kreması
300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
Dolgu:
60 g (yarım su bardağı) çekirdeksiz vişne tanesi
Kahveli krema:
1 poşet Krem Şanti
200 ml (1 su bardağı) süt
1 yemek kaşığı türk kahvesi
Üzeri için:
60 g (yarım su bardağı) çekirdeksiz vişne tanesi
Hazırlanışı:
1 tatlı kaşığı kahveyi 1 çay bardağı ılık su ile karıştırın
Pandispanya un ve yumurtayı çırpma kabına alın
Üzerine kahveden 7-8 yemek kaşığı ilave edip 7-8 dakika çırpın
26 cm çapındaki yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kalıba yayın ve pişirin
Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 35-45 dakika
Fırından çıkartıp soğutun
Kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin
Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın
Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine pasta kremasının yarısını sürün, yarım su bardağı vişne tanesini sıralayın ve ikinci kat pandispanyayı kapatın
Kalan pasta kreması ile kaplayın
1 yemek kaşığı kahveyi 1 su bardağı süt ile bir taşım kaynatıp ocaktan alın, oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve iyice soğutun
Bu sütle krem şantiyi çırpın
Pastanın yanlarını kaplayın ve üzerini süsleyin
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
Vişne tanelerini pastanın üzerine sıralayıp dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul