Yalnız Mesajı Göster

Kızılırmak Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızılırmak Tarifi



Kızılırmak

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı türk kahvesi

100 ml (1 çay bardağı) ılık su

1 paket Un

3 yumurta

Krema:

1 paket Karamel Aromalı Pasta Kreması

300 ml (1,5 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

Dolgu:

60 g (yarım su bardağı) çekirdeksiz vişne tanesi

Kahveli krema:

1 poşet Krem Şanti

200 ml (1 su bardağı) süt

1 yemek kaşığı türk kahvesi

Üzeri için:

60 g (yarım su bardağı) çekirdeksiz vişne tanesi

Hazırlanışı:

1 tatlı kaşığı kahveyi 1 çay bardağı ılık su ile karıştırın Pandispanya un ve yumurtayı çırpma kabına alın Üzerine kahveden 7-8 yemek kaşığı ilave edip 7-8 dakika çırpın 26 cm çapındaki yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kalıba yayın ve pişirin

Pişirme ayarları:

Turbo Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)

Elektrikli Mini / Midi Fırın: 150°C / 170°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme Süresi: Yaklaşık 35-45 dakika

Fırından çıkartıp soğutun Kalıptan çıkartıp enlemesine ikiye kesin

Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine pasta kremasının yarısını sürün, yarım su bardağı vişne tanesini sıralayın ve ikinci kat pandispanyayı kapatın Kalan pasta kreması ile kaplayın

1 yemek kaşığı kahveyi 1 su bardağı süt ile bir taşım kaynatıp ocaktan alın, oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve iyice soğutun Bu sütle krem şantiyi çırpın Pastanın yanlarını kaplayın ve üzerini süsleyin Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin Vişne tanelerini pastanın üzerine sıralayıp dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla