Konu
:
Yassı Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yassı Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Yassı Kadayıf Tarifi
Yassı Kadayıf Tarifi
1 kilo yassı kadayıf
1 kilo şeker
8 adet yumurta
250 gram zeytinyağı ya da tereyağı
Önce yumurtaları bir kapta iyice çalkalamalı, yağı tavada kızdırmalı ve kadayıfları birer birer yumurtaya bulayarak tavaya bırakmalıdır
Yassı kadayıfların iki tarafı kızarınca tavadan alıp yağları süzülmek üzere kevgire konulmalıdır
Sonra, kadayıfları, kaynamakta bulunan koyu şerbet içine, birer birer atıp biraz beklemeli ve tatlıdan çıkararak tabaklara istif etmeli ve hangi garnitürden konulacaksa onu da kadayıfların üzerine yaymalı
Kalan tatlı şerbetini de gezdirip, kadayıf istifi üzerine tamamlamalıdır
Not: Yassı kadayıflar da çarşıdan tedarik edilir, üzerleri çörekotlariyle bezenmiştir
Yassı kadayıfın lezzeti pek hoştur
Dövülmüş iç ceviz, hindistanceviziyle ve bademlisi olur
Ayrıca kaymaklısı ve katmerlisi de yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul