Yalnız Mesajı Göster

Yassı Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yassı Kadayıf Tarifi



Yassı Kadayıf Tarifi

500 gram yassı kadayıf
2 adet yumurta
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1/4 adet limon suyu

Üzerini süslemek için;
Çekilmiş ceviz, fıstık ya da badem
İsteğe göre kaymak
Kızartmak için;
Sıvıyağ

Satın aldığımız yassı kadayıfların kenarlarını makasla incecik kestikten sonra çırptığımız yumurtalara tersli yüzlü bulayıp sıvıyağda kızartalım
Her iki tarafını da nar gibi kızarttıktan sonra kenarlı ve kapaklı bir tepsiye dizelim
Toz şekeri, su ve limon suyu ile birlikte kaynatıp şurubu hazırlayalım
Kadayıfların üzerine 1-2 adet tabak kapattıktan sonra hazırladığımız şurubu döküp ağzı kapalı olarak orta ısıdaki ateşte kaynatalım
Kadayıflar şurubu iyice çekip de yumuşaymca ocaktan indirip soğumasını bekleyelim
Servis yapacağımız zaman üzerine çekilmiş ceviz ve istersek de kaymak koyup servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla