Konu
:
Yassı Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yassı Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Yassı Kadayıf Tarifi
Yassı Kadayıf Tarifi
500 gram yassı kadayıf
2 adet yumurta
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
1/4 adet limon suyu
Üzerini süslemek için;
Çekilmiş ceviz, fıstık ya da badem
İsteğe göre kaymak
Kızartmak için;
Sıvıyağ
Satın aldığımız yassı kadayıfların kenarlarını makasla incecik kestikten sonra çırptığımız yumurtalara tersli yüzlü bulayıp sıvıyağda kızartalım
Her iki tarafını da nar gibi kızarttıktan sonra kenarlı ve kapaklı bir tepsiye dizelim
Toz şekeri, su ve limon suyu ile birlikte kaynatıp şurubu hazırlayalım
Kadayıfların üzerine 1-2 adet tabak kapattıktan sonra hazırladığımız şurubu döküp ağzı kapalı olarak orta ısıdaki ateşte kaynatalım
Kadayıflar şurubu iyice çekip de yumuşaymca ocaktan indirip soğumasını bekleyelim
Servis yapacağımız zaman üzerine çekilmiş ceviz ve istersek de kaymak koyup servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul