Yalnız Mesajı Göster

Yassı Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yassı Kadayıf Tarifi



10 adet yuvarlak yassıkadayıf

1 lt ılık süt (4 su bardağı)

900 ml ayçiçek ycığı (4 su bardağı)

75 gr un

3 adet yumurta (çırpılmış)

Sütü ılındırın Kadayıfı kenarlarından ince şeritler halinde kesin Ilık sütün içine koyarak 5 dakika bekletin Avuçlarınızın arasında sıkarak sütten çıkaııp temiz bir kaba alın

Kadayıfı pişireceğiniz tepsinin içinde yağı kızdırın Kadayıf şeritlerini önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayın Tepsideki kızgın yağın içine koyarak her iki tarafını da altın sarısı renk alıncaya, hatta biraz kahverengileşinceye kadar kızartın

Bir kabın içinde ılık su hazırlayın Kızaran kadayıfları bir maşa ile yağdan alıp ılık suyun içine koyun Avuçlarınızın arasında sıkarak sudan çıkarıp, hafifçe üst üste bindirerek tepsiye dizin

Şurubunu hazırlamak için tencerede şeker, su ve limon suyunu birlikte bir taşım kaynatın Ateşi kısıp 4-5 dakika daha kaynatın Kepçe ile tepsideki kadayıfların üzerine dökün Tepsiyi kısık ateşe oturtup 10 dakika pişirerek ateşten alın Soğuduktan sonra üzerine çekilmiş fındık, ceviz içi, antepfıstığı veya toz hindistancevizi serpip, dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla