Konu
:
Yassı Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yassı Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Yassı Kadayıf Tarifi
10 adet yuvarlak yassıkadayıf
1 lt
ılık
süt (4 su bardağı)
900 ml
ayçiçek ycığı (4 su bardağı)
75 gr
un
3 adet yumurta (çırpılmış)
Sütü ılındırın
Kadayıfı kenarlarından ince şeritler halinde kesin
Ilık sütün içine koyarak 5 dakika bekletin
Avuçlarınızın arasında sıkarak sütten çıkaııp temiz bir kaba alın
Kadayıfı pişireceğiniz tepsinin içinde yağı kızdırın
Kadayıf şeritlerini önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayın
Tepsideki kızgın yağın içine koyarak her iki tarafını da altın sarısı renk alıncaya, hatta biraz kahverengileşinceye kadar kızartın
Bir kabın içinde ılık su hazırlayın
Kızaran kadayıfları bir maşa ile yağdan alıp ılık suyun içine koyun
Avuçlarınızın arasında sıkarak sudan çıkarıp, hafifçe üst üste bindirerek tepsiye dizin
Şurubunu hazırlamak için tencerede şeker, su ve limon suyunu birlikte bir taşım kaynatın
Ateşi kısıp 4-5 dakika daha kaynatın
Kepçe ile tepsideki kadayıfların üzerine dökün
Tepsiyi kısık ateşe oturtup 10 dakika pişirerek ateşten alın
Soğuduktan sonra üzerine çekilmiş fındık, ceviz içi, antepfıstığı veya toz hindistancevizi serpip, dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul