Konu
:
Şuruplu Muhallebi
Yalnız Mesajı Göster
Şuruplu Muhallebi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şuruplu Muhallebi
Şuruplu Muhallebi
Malzemeler:
2 poşet Muhallebi
1
2 litre (6 su bardağı) süt
2 yumurta
Hamur:
220 g (2 su bardağı) un
2 yemek kaşığı Pudra Şekeri
150 g eritilmiş tereyağı
Şurup:
130 g (1,5 çay bardağı) toz şeker
100 ml (1 çay bardağı) su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Muhallebileri süt ile karıştırarak pişirin
Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 4-5 dakika daha pişirmeye devam edin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Unu eleyip pudra şekeri ve eritilip ılıtılmış olan tereyağını ekleyin
İyice yoğurup elinizle bastırarak 26 cm çapında veya 23x23 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba yayın
Fırının orta katında pişirin
Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 160°C / 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 15-20 dakika
Fırından çıkartıp soğutun
Muhallebiye yumurtaları ekleyip mikser ile 2-3 dakika çırpın
Pişirdiğiniz tabanın üzerine yayın ve tekrar pişirin
Pişirme ayarları:
Turbo Fırın: 170°C (önceden ısıtılmış)
Elektrikli Mini / Midi Fırın: 160°C / 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme Süresi: Yaklaşık 25-30 dakika
Fırından çıkartıp soğutun ve karelere dilimleyin
Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu arada karıştırarak 5 dakika kaynatın
Kaynamanın son dakikasında limon suyunu ekleyin
Ocaktan alıp 5 dakika bekletin ve tatlının üzerine dökün
Soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul