Konu
:
Pudingli Çörek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pudingli Çörek Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pudingli Çörek Tarifi
Pudingli Çörek Tarifi
Malzeme
250 Gr
Margarin
1 Su Bardağı Yoğurt
Aldığı kadar Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Pudra Şekeri
Sosu için
Aldığı kadar Dolgu Krema
Yapılışı:
Derin bir kaba yoğurt ve oda sıcaklığında bekleterek yumuşattığımız margarini alalım ve karıştırmaya başlayalım
Daha sonra pudra şekerini katalım
Unu yavaş yavaş ekleyelim ve kabartma tozunu da koyalım
Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyerek yoğurmaya devam edelim
Hamuru 5 dakika dinlendirdikten sonra çöreğimizin içini hazırlayalım
Dolgu kremayı paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bu parçaları elimizde açalım
Ortasına bir çay kaşığı dolgu krema koyduğumuz çöreği bohça şeklinde büzerek yuvarlayalım
Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim ve hazırladığımız çörekleri tepsiye dizelim
Önceden ısıttığımız 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul