Konu
:
Sakızlı Ballı Sütlaç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sakızlı Ballı Sütlaç Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakızlı Ballı Sütlaç Tarifi
Sakızlı Ballı Sütlaç Tarifi
Malzemeler:
* 6 su bardağı süt
* 1 su bardağı pirinç
* 3 su bardağı su
* Yarım çay kaşığı tuz
* 1/2 su bardağı soğuk su
* 2 tepeleme
yemek
kaşığı buğday nişastası
* 1 su bardağı süzme bal
* Nohut büyüklüğünde 3 adet damla sakızı
Hazırlanışı:
1
Damla sakızı ve sütü kaynatıp ocaktan alın ve bir kenarda bekletin
Ayıklanmış pirinci yıkayıp süzün
Bir tencereye aktarıp üzerine 3 su bardağı suyu aktarıp tuzu da ekleyin
Hafifçe yumuşamaya başlayıncaya kadar, en az 10 dakika haşlayın
Üzerine sıcak sütü ilave edip orta ısılı ateşte sık sık karıştırarak pişirmeye devam edin
Kaynayıp üzeri kaymak tutmaya başlayınca balı aktarın
Sık sık karıştırmaya devam edin
2
Diğer taraftan, yarım su bardağı soğuksu ve nişastayı bir kaseye koyup çatalla iyice ezin
3
Kaynayan sütten bir kepçe kadar alarak bu karışıma ilave edin ve karışımı ılık hale getirin
4
Ilık hale gelen karışımı, sütlacı sürekli karıştırmaya devam ederek tencereye aktarın
Ocağın altını kısıp sütlacı, kısı kateşte, sık sık karıştırarak 10 dakika daha pişirin ve ocaktan alın
5
Sıcakken kaselere paylaştırıp soğumasını bekleyin
Servise sunarken üzerine tarçın, badem serpiştirebilirsiniz
Bu
tatlı
yı Osmanlı sarayında bazen yapıldığı gibi hakiki kara kovan balıyla da sunabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul