Yalnız Mesajı Göster

Bardak Lokması Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bardak Lokması Tarifi



Bardak Lokması Tarifi

2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Alabildiği kadar un
Kızartma yağı

Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Hamur malzemesi kulak memesi kıvamında yoğrulur, 20 dakika dinlendirilir Bu arada şerbet kaynatılır ve ılımaya bırakılır Dinlenen hamur unlu tezgahta oklavayla, 1 santin kalınlığında açılır Çay bardağıyla yuvarlak kesilir Kızgın yağda altın rengi kızartılır Bir kağıda çıkarılır 5 dakika sonra ılık şerbete atılır ve Yarım saat sonra alınır

Alıntı Yaparak Cevapla