Konu
:
Damat Tatlısı Tarifi (Saraylı) (Muğla)
Yalnız Mesajı Göster
Damat Tatlısı Tarifi (Saraylı) (Muğla)
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Damat Tatlısı Tarifi (Saraylı) (Muğla)
1 kg un
1500 g toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1200 g su
½ limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
4 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 kg çekilmiş ceviziçi
1 kg eritilmiş tereyağı
Ceviz ve tereyağı hariç tüm malzemeler ile hamur yoğrulur
30 dakika dinlendirilir ve küçük pazılar ayrılır
Her bir pazı yufka gibi açılır
Yufkaların içini ceviz ve erimiş tereyağı serpiştirilir
Yufka oklava yardımı ile burma şeklinde sarılır ve tepsiye dizilir
Kalan tereyağı üzerine dökülür
170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir
Fırından çıktığında hazırladığımız şerbet sıcak olarak üzerine dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul