Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Şekerleme

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Şekerleme



Portakallı Şekerleme

Malzemeler:
Portakal kabukları
1 tatlı kaşığı tuz
toz şeker ( kabukları bulamak için)
Şerbet için:
4 su bardağı sıcak su
3,5 su bardağı toz şeker

Portakal kabuklarının beyaz kısımlarını elle soyun ve yarım parmak kalınlığında boyuna dilimleyin Geniş ve derin bir kaba suyu doldurun içine 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek tuz eriyene kadar karıştırın ve portakal kabuklarını içine ekleyin Kabukları suda 1 gece bekletin ve sabah beklettiğiniz suyu dökerek kabukları yeni bir suya alın, 1 taşım kaynatın ve süzün Tencereye şekeri ve suyu ekleyin, ocağı yakın şeker tamamen eriyene kadar karıştırın ve ağır ateşte portakal kabuklan saydam-laşana şerbet iyice koyulaşana kadar kaynatın Şekerlemeleri süzgeç yardımı ile tencereden alın, toz şekere bulayarak yağlı kağıt serilmiş tepside, ya da fırın telinde kurumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla