Konu
:
Balkabaklı Uludağ Pastası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Balkabaklı Uludağ Pastası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabaklı Uludağ Pastası Tarifi
Balkabaklı Uludağ Pastası Tarifi
250 gr
kırık kestane şekeri
1 adet hazır pasta keki
1 portakal suyu ve kabuğunun rendesi
1 kg
bal kabağı
2 su bardağı toz şeker (kabağı pişirmek için)
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Süslemek için:
Meyve şekerlemesi
Fındık, fıstık
Kabağı yıkayın tencereye koyun
Üzerine şeker ve bir su bardağı su ilave edin
Kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin
Suyunu bir kaseye süzün
Kek kalıbının bir parçasını servis tabağına yerleştirin
Kabağın suyunla keki ıslatın
Kabakları ezin
İçine kestane şekerini portakal kabuğunu ve suyunu koyun karıştırın
Kekin üzerine dağ şeklinde yerleştirin
Krem şantiyi bir su bardağı süt ile köpürtün
Tatlının üstünü krem şanti ile kaplayın
Üzerini fındık fıstık şekerleme ile süsleyin
En az dört saat dinlendirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul