Konu
:
Cevizli Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Kadayıf Tarifi
Cevizli Kadayıf Tarifi
750 gr tel kadayıfı
1,5 bardak sadeyağ
2 bardak iç-ceviz
Şurubu için :
5 bardak toz şeker
4 bardak su
1 çorba kaşığı limon
Orta bor bir tepsiye, kadayıf hamuru iyice didiklendikten sonra yarısı döşenir, üzerine çekilmiş ceviz serpilir
Kadayıf hamurunun artan yarısı cevizlerin üzerine didikleyerek yayılır
Sadeyağ eritilir, tepsiye dökülür ve fırına sürülür
Isı fırının altından verilir
Böylece yarım saat pişirilir
Kadayıf fırında iken, bir
tencere
alınır ve buna yandaki ölçülere göre su, şeker ve limon suyu konularak 5 dakika kaynatılıp şurup haline getirilir
Diğer taraftan kadayıf iyice kızarınca, fırından alınır, yağı süzülerek üzerine hemen kaynar durumdaki şurup kadayıfa yedirile yedirile dökülür ve tepsinin üzerine bir kapak kapatılarak soğumaya bırakılır
Soğuyunca, tepsi alt üst edilir ve kesilip tabaklara alınarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul