Konu
:
Cevizli Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Kadayıf Tarifi
Cevizli Kadayıf Tarifi
Malzemeler
300 gr
taze kadayıf
100 gr
tereyağı
200 gr
ceviz içi
3 bardak toz şeker
2 bardak su
yarım limon suyu
Yapılışı
Aynı boyda iki tepsi alınır
Kadayıfın - pişirileceği tepsiye yağın hepsi oda sıcaklığında yumuşatılıp sıvanır
Eğer kadayıf tazeyse düz olarak boylamasına yerleştirilir
Tepsinin altı görünmeyecek gibi olunca kıyılan cevizler yerleştirilip üzerine geriye kalan kadayıflar yerleştirilir
Kadayıflar tepsiye yerleştirilince üzerine bir naylon koyulup bir tepsi yerleştirilir
Onun üzerine de bir ağırlık koyulup kadayıfların iyice basılması için birkaç saat beklenir
Daha sonra İyice basılan kadayıf orta hararetli fırına sokularak hafif pembe renkte pişirilir
Tepsi fırından çıkarılıp, aynı büyüklükte kî ikinci tepsiye dağıtmadan ters çevrilir
Tekrar fırına sokulup üstü nar gibi kızartılır
Diğer yandan şeker ve su kaynatılır ve içine bir çorba kaşığı limon suyu koyulup ateşten indirilir
Fırından çıkarılan kadayıfa sıcak sıcak dökülür
Not: Kadayıfın hamur olmaması için hem hamurun, hem şurubun sıcak olması lazımdır
Şurubunun da mutlaka şeker 3, su 2 ölçüsünde koyu bir şurup olması lazımdır
O zaman kadayıf kıtır olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul