Konu
:
Cevizli Kadayıf Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Kadayıf Tarifi
10-29-2012
#
4
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Kadayıf Tarifi
200 gr tereyağı
Yarım kg tel kadayıf
250 gr dövülmüş ceviz
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 limonun suyu
Önce şerbeti hazırlayın
Şekerle suyu ateşe koyun
5 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin
Bir taşım kaynatıp ateşten alın, soğumaya bırakın
Fırını 180 derecede ısıtın
Geniş bir tepside tereyağını eritin
Kadayıfı tel tel ayırıp her verini tereyağına bulayın
Yarısını ayrı bir yere alın
Kalan yarısını tepsiye düzgünce yayın
Dövülmüş cevizi her yerine eşit biçimde serpiştirin
Kalan kadayıfı da üstüne serin
Elinizle hafif bastırın
Tepsiyi sıcak fırına atın
Üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, yaklaşık yarım saat pişirin
Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin
Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul