Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kadayıf Tarifi



200 gr tereyağı

Yarım kg tel kadayıf

250 gr dövülmüş ceviz

4 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

1 limonun suyu

Önce şerbeti hazırlayın Şekerle suyu ateşe koyun 5 dakika kadar kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin Bir taşım kaynatıp ateşten alın, soğumaya bırakın Fırını 180 derecede ısıtın Geniş bir tepside tereyağını eritin Kadayıfı tel tel ayırıp her verini tereyağına bulayın Yarısını ayrı bir yere alın Kalan yarısını tepsiye düzgünce yayın Dövülmüş cevizi her yerine eşit biçimde serpiştirin Kalan kadayıfı da üstüne serin Elinizle hafif bastırın Tepsiyi sıcak fırına atın Üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, yaklaşık yarım saat pişirin Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla