Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kadayıf Tarifi



500 gr tel kadayıf

250 gr tereyağı

250 gr ceviz

Şurubu İçin;

750 gr toz şeker

4 su bardağı süt

Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ufalayın Tereyağının az bir miktarı ile tepsiyi yağlayın Kalan tereyağını eritip kadayıfa ilave ederek harmanlayın Yağladığınız kadayıfı ikiye ayırın Yarısını tepsiye yayıp bastırın Cevizi rondodan geçirip kadayıfın üzerine serpiştirin Kalan kadayıfa cevizleri yayın Fırını 180 dereceye ayarlayıp 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirin Şurubu için, sütü tencereye aktarın Şekeri ilave edip karıştırın Şeker eridikten sonra kaynatın Ocağın altını kısıp kadayıf fırından çıkana kadar sıcak olarak bekletin Pişen kadayıfın üzerine şurubu döküp oda ısısında soğumaya bırakın Kare şeklinde kestiğiniz kadayıfın üzerini iri kırılmış ceviz ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla