Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Kadayıf Tarifi

Eski 10-29-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kadayıf Tarifi



1 kg tel kadayıf

250 gram ceviz

350 gram margarin

1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti için:

1250 gram tozşeker

1 litre su

1/4 adet limonun suyu

Üzeri için:

Kaymak

İlk önce, kadayıf döşeyeceğimiz tepsinin ne kadar kadayıf aldığını bilmemiz lazımdır Bunu da deneyerek, öğrenebiliriz Onun için, ilk döşeyeceğimiz kadayıf ince ya da kalın olabilir

Satın aldığımız kadayıfı, iyice didikleyelim Ondan sonra, 250 gram erittiğimiz margarin ile iyice yoğuralım

Kadayıf tepsisini, 50 gram margarinle yağlayalım

Cevizlerin düzgün olan yarım parçalarından 15-20 tane ayırıp, yağladığımız tepsinin dibine yapıştıralım Geri kalanını, makineden çekelim

Şimdi kadayıfın yarısını, tepsinin dibine düzgünce serelim Elimizle iyice bastırarak, ezelim

Çekilmiş cevizi, tarçın ile karıştırıp, kadayıfın üzerine serpelim Geri kalan kadayıfı da düzgünce tepsiye serip, gene iyice bastıralım

50-60 gram yağı fındık büyüklüğünde parçalara ayırarak, tepsinin üzerine serpiştirelim

Önceden ısıttığımız kızgın fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim

Fırından çıkarıp ters yüz ederek, tekrar fırına verelim ve diğer tarafının da kızarmasını sağlayalım

1250 gram tozşekerle 1 litre suyu bir tencereye koyup, kaynatalım

Şurubu kaynatıp, kıvama gelince, limon suyunu ilave edip 1-2 dakika daha kaynatarak, ocaktan indirelim

Pişmiş olan kadayıfı fırından çıkarıp, kaynar şekilde olan şuruptan üzerine kepçe kepçe gezdirelim ve şurubu emdirelim

Biraz soğuduktan sonra kesip, üzerine kaymak koyarak, servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla