Konu
:
Fındıklı Bohça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Bohça Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Bohça Tarifi
Fındıklı Bohça Tarifi
500 gr hazır baklavalık yufka
250 gr tereyağ
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı un
Birkaç damla limon
Şeker ve su bir tencerede karıştırılıp 10 dakika kaynatılır
Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır
Tereyağı bir tavada eritilir
Yufkalardan aralarına fırça ile tereyağı sürülerek 15li gruplar yapılır
8x8 cm kareler kesilir, ortasına fındık yerleştirilip bohça şeklinde kapatılır
Bütün yufkalar bitene kadar işleme devam edilir, hafifçe yağlanmış tepsiye yan yana dizilir
Kalan tereyağı üzerlerine gezdirilir
170 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir
Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet gezdirilir
Şerbetini çekince fındık, fıstıkla süslenip servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul