Konu
:
Cevizli Gül Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Gül Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Gül Tatlısı Tarifi
Cevizli gül tatlısı tarifi
Bugün iftar için yeni bir tatlı yapmak isteyenler için güzel bir seçenek; cevizli gül tatlısı
Tatlının tarifi ve gerekli malzemeler şöyle
Şimdiden afiyet olsun
Malzemeler
2 çay bardağı irmik
2 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket (125 gram ) margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
2
5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limonun suyu
İçine: 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviz içi
Hazırlanışı
İrmik, yoğurt, margarin, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu ve unu bir kaba boşaltıp yoğuralım
Unu yavaş yavaş ekleyelim ve normal kıvamda bir hamur hazırlayalım
Hamur yoğurulduktan sonra 5 dakika kadar dinlenmesini bekleyelim
Ardından hamurun yaklaşık dörtte birini koparıp merdane ile açalım
Yaklaşık 3 mm kadar incelikte açtıktan sonra geniş ağızlı bir su bardağı ya da daha iyisi çaydanlığın kapağı ile daireler keselim
Her bir dairenin dört tarafına fotoğraflarda görüldüğü gibi yaklaşık 3 cm lik kesikler atalım
Ortalarına birer kaşık ceviz koyup kesilen kanatları ortaya doğru katlayalım
bu şekilde bütün hamuru açıp tek tek güllerimizi hazırlayalım
Yaklaşık 170 derece fırında kızarıncaya dek pişirelim
Diğer taraftan su ve şekeri kaynatıp ocaktan almaya yakın az limon suyu sıkalım ve şerbeti soğumaya bırakalım
Tatlılar fırından çıkınca ılımış şerbeti sıcak tatlılara yavaş yavaş dökelim
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul