Konu
:
Sübye Nedir ? Niçin Gereklidir ?
Yalnız Mesajı Göster
Sübye Nedir ? Niçin Gereklidir ?
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sübye Nedir ? Niçin Gereklidir ?
Sübye Nedir ? Niçin Gereklidir ?
Sütlü tatlılar dediğimiz zaman aklımıza gelecek ilk şey, süt ve sübye olmalıdır
Bahsettiğim süt, tavuk göğsü ve kazan dibi ve kesme muhallebi için manda sütü yoksa koyun sütüdür
Diğerleri sütlaç, muhallebi, keşkül için inek sütüdür
Tabiidir ki bu sütlerin susuz olması su koymak icabediyorsa tatlıyı yapanın koyması lâzımdır
Sübye akşamdan veya birkaç saat önce bilhassa akşamdan ıslatılan ve küçük taş değirmenlerde, değirmenin yokluğunda kuvvetli mikserlerde öğütülen pirinç demektir
Buna pirinç sütü de diyebiliriz
Yalnız her pirinçten veya lüks pirinçten, taze pirinçlerden sübye olmaz
Olursa özsüz olur
Evvelâ koyulaştırır sonra sulandırır
125 gr
pirinçten yapılan sübye
1 kg
sütü soğuduktan sonra tepside kesilebilecek şekilde koyulaştırın
1250 gram pirinçten yapılan sübye 10 kg
sütü tepside kesilebilecek şekilde koyulaştırır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul