Konu
:
Sakız Muhallebisi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sakız Muhallebisi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sakız Muhallebisi Tarifi
Sakız Muhallebisi Tarifi
150 gr
pirinçten yapılmış sübye
20 gr
sakız
2 kg
süt
300 gr
toz şeker
Sübyenin yapılışı: Kırık pirinç taşlarını dikkatlice ayıklayıp üç dört defa suyunu süzdürerek yıkayıp pirincin 5 santim üzerini aşacak vaziyette ılık su doldurup bırakınız ve sabahleyin hiç karıştırmadan tencereyi eğip pirinç seviyesine kadar suyunu süzdürüp dökünüz
Küçük bir değirmende değirmenin akış ağzının önüne bir kap koyarak üstten de pirinci koyup kolunu çevirerek çekiniz
Tencerenin içine akmış olan koyu süt gibi duran beyaz şeye sübyedir
İyice karıştırıp çok ince bir ipek veya naylon elekten süzdürünüz
Sakızı temiz bir tülbente bağlayıp sütün içersine atınız ve sütü ateşe koyarak şekeri ilâve ediniz
Hafif hafif karıştırarak kaynattıktan sonra sübyeyi karıştırarak ilâve ediniz ve devamlı ağır ağır karıştırarak 10 dakika pişirerek ateşten alınız ve bir kevgirle sakızlı tülbenti çıkarıp atınız ve muhallebiyi kaselere koyup soğuyunca servis ediniz
Not: Sübye yapılamayan yerlerde 1 bardak sütle karıştırılmış 50 gr
pirinç 50 gr
nişasta kullanınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul