Yalnız Mesajı Göster

Limon Helvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Helvası Tarifi



Limon Helvası Tarifi

6 kişilik Malzemesi:
3 limon
1 kahve fincanı tozşeker
4 yumurta sarısı
2 kahve fincanı süt
15 su bardağı irmik
Yarım paket margarin (125 gr)
Şurubu için:
1 su bardağı tozşeker
3 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı sütü kaynatarak şurubu hazırlayın
Limonları iyice yıkayıp kurulayın ve kabuklarını rendeleyin 1 kahve fincanı toz şeker ile rendelenmiş limon kabuklarını ellerinizle ovun Sıcak şuruptan bir kepçe alarak şekerle ovduğunuz limonlu karışıma ekleyip karıştırın
Yumurta sarılarını ve sütü ayrı bir kasede çırpın Kalan şurup ılınınca sütlü karışıma ekleyip çırpın
Margarini geniş bir tavada eritip irmiği ilave edin Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak altın sarısı renk alana kadar kavurun
Sütlü karışımı ve limonlu karışımı kavrulmakta olan irmiğe ilave edin Bir kez karıştırıp kapağını kapatın ve çok kısık ateşte 15 dakika pişirin
Bir kez daha karıştırıp ateşten alın 15 dakika dinlendirip ılık veya soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla