Konu
:
Limon Helvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Limon Helvası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limon Helvası Tarifi
Limon Helvası Tarifi
6 kişilik Malzemesi:
3
limon
1 kahve fincanı tozşeker
4
yumurta
sarısı
2 kahve fincanı
süt
1
5 su bardağı irmik
Yarım paket margarin (125 gr)
Şurubu için:
1 su bardağı tozşeker
3 su bardağı
süt
1 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı
süt
ü kaynatarak şurubu hazırlayın
Limonları iyice yıkayıp kurulayın ve kabuklarını rendeleyin
1 kahve fincanı toz şeker ile rendelenmiş
limon
kabuklarını ellerinizle ovun
Sıcak şuruptan bir kepçe alarak şekerle ovduğunuz
limon
lu karışıma ekleyip karıştırın
Yumurta sarılarını ve
süt
ü ayrı bir kasede çırpın
Kalan şurup ılınınca
süt
lü karışıma ekleyip çırpın
Margarini geniş bir tavada eritip irmiği ilave edin
Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak altın sarısı renk alana kadar kavurun
Sütlü karışımı ve
limon
lu karışımı kavrulmakta olan irmiğe ilave edin
Bir kez karıştırıp kapağını kapatın ve çok kısık ateşte 15 dakika pişirin
Bir kez daha karıştırıp ateşten alın
15 dakika dinlendirip ılık veya
soğuk
olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul