Konu
:
Limon Helvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Limon Helvası Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Limon Helvası Tarifi
Limon Helvası Tarifi
İçinin limonu :
3 limonun rendelenmiş kabuğu
50 gr
toz şeker
4 yumurtanın sarısı
150 gr
süt
Helvası:
250 gr
irmik
175 gr
yağ
Şurubu:
600 gr
süt
200 gr
şeker
Üzerinin çiğ şekeri:
150 gr
toz şeker
İki avucunuz ile rendelenmiş limon kabuğu ile şekeri iyice ovalayınız
Limonun sarılığı ve kokusu şekere çıksın
Sonra küçük bir kaba koyarak yumurta sarısını ve sütü ilâve edip iyice karıştırarak bekletiniz
İrmik ve yağı bir tencereye koyunuz ve ağır ateşte bir kevgirle kenarlarına bulaştırmadan devamlı karıştırarak irmiği altın sarısı gibi kızartınız ve sonra kaynar şuruptan bir kepçe şurubu hazırlamış olduğunuz limonlu harcın içine koyup karıştırınız
Şimdi hem şurubu hem limonlu harcı irmiğin içine boşaltınız
Bir defa karıştırıp kapağını kapatınız ve gayet ağır ateşte 15 dakika pişiriniz ve bir kere karıştırdıktan sonra ateşten alınız
15 dakika demlendirip servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul