Yalnız Mesajı Göster

Limon Helvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limon Helvası Tarifi



3 adet limonun kabuğunun rendesi

400 gr tozşeker

750 ml süt (3 su bardağı)

4 adet yumurta sarısı

175 gr tereyağı

250 gr irmik

Limon kabuğu rendesini, şekerin 50 gramı ile ovun Limon kabuğu şekeri sarıya boyayıncaya kadar ovmayı sürdürün Bir çırpma kabına koyarak sütün 150 militresini ve yumurta sarılarını ekleyin Hepsini birlikte çırparak karıştırın Kalan süte şekerin 200 gramını (/s su bardağını) katın, karıştırarak 2 dakika kaynatıp ateşten alın Bir kenarda sıcak tutun

Bir tencerede tereyağını eritin Yağ kızınca irmiği ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırarak, irmikler kahverengileşinceye kadar yaklaşık 5 dakika kavurun İrmikler kavrulunca sıcak şuruptan bir kepçe alarak limolu karışıma ekleyin ve karıştırın Kalan şurubu ve limonlu karışımı helvanın üzerine dökün Bir karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve helvayı 15 dakika pişirin

Kalan şekeri helvanın üzerine serperek bir tahta kaşıkla helvayı karıştırın Kapağını kapatıp, ateşten alarak 15 dakika dinlenmeye bırakın Dinlenmiş helvayı bir tahta kaşıkla bir kez daha harmanlayıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla