Konu
:
Limon Helvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Limon Helvası Tarifi
10-29-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Limon Helvası Tarifi
3 adet limonun kabuğunun rendesi
400 gr
tozşeker
750 ml
süt (3 su bardağı)
4 adet yumurta sarısı
175 gr
tereyağı
250 gr
irmik
Limon kabuğu rendesini, şekerin 50 gramı ile ovun
Limon kabuğu şekeri sarıya boyayıncaya kadar ovmayı sürdürün
Bir çırpma kabına koyarak sütün 150 militresini ve yumurta sarılarını ekleyin
Hepsini birlikte çırparak karıştırın
Kalan süte şekerin 200 gramını (/s su bardağını) katın, karıştırarak 2 dakika kaynatıp ateşten alın
Bir kenarda sıcak tutun
Bir tencerede tereyağını eritin
Yağ kızınca irmiği ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırarak, irmikler kahverengileşinceye kadar yaklaşık 5 dakika kavurun
İrmikler kavrulunca sıcak şuruptan bir kepçe alarak limolu karışıma ekleyin ve karıştırın
Kalan şurubu ve limonlu karışımı helvanın üzerine dökün
Bir karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın ve helvayı 15 dakika pişirin
Kalan şekeri helvanın üzerine serperek bir tahta kaşıkla helvayı karıştırın
Kapağını kapatıp, ateşten alarak 15 dakika dinlenmeye bırakın
Dinlenmiş helvayı bir tahta kaşıkla bir kez daha harmanlayıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul