Konu
:
Fırın Sütlaç Tarifi ( Sübyeden )
Yalnız Mesajı Göster
Fırın Sütlaç Tarifi ( Sübyeden )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırın Sütlaç Tarifi ( Sübyeden )
Fırın Sütlaç Tarifi ( Sübyeden )
75 gr
pirinçten yapılmış sübye
100 gr
pirinç
2+1/2 kg
süt
200 gr
toz şeker
Sübyenin yapılışı: Kırık pirinç taşlarını dikkatlice ayıklayıp üç dört defa suyunu süzdürerek yıkayıp pirincin 5 santim üzerini aşacak vaziyette ılık su doldurup bırakınız ve sabahleyin hiç karıştırmadan tencereyi eğip pirinç seviyesine kadar suyunu süzdürüp dökünüz
Küçük bir değirmende değirmenin akış ağzının önüne bir kap koyarak üstten de pirinci koyup kolunu çevirerek çekiniz
Tencerenin içine akmış olan koyu süt gibi duran beyaz şeye sübyedir
İyice karıştırıp çok ince bir ipek veya naylon elekten süzdürünüz
Pirinci temizleyip yıkadıktan sonra üzerini ılık su ile kapatıp 1 saat ıslatınız ve sonra yıkayıp süzdürdükten sonra bir tencerede pirinçle sütü ağır ağır karıştırarak bir kere kaynatınız
Sonra zaman zaman karıştırıp kaynatarak 30 dakika pişiriniz ve şekerini ilâve ederek 5 dakika daha pişiriniz
Sübyesini karıştırarak yedirip 5 dakika daha ağır ağır karıştırarak pişirdikten sonra ateşten indirip, bir kapta 3 adet yumurta sarısını az vanilya ile iyice çırpıp içersine pişmiş sütlaçtan karıştırarak bir kepçe yediriniz ve yumurta sarılı sütlacı tenceredeki sütlacın içine karıştırarak ilâve edip kaselere boşaltınız ve bir tepsinin içine az su koyup kâseleri sulu tepsiye diziniz ve sonra üstten hararetli fırına sürüp üzerleri kı zardığı zaman fırından çıkarıp soğutarak servis yapınız
Not: Üstünün renk alması yalnız üstten yanan salamandralarda daha kolay olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul