Yalnız Mesajı Göster

Peynirli İrmik Helvası Tarifi (Gaziantep)

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli İrmik Helvası Tarifi (Gaziantep)



60 gr tereyağı (4 çorba kaşığı)

185 gr irmik (1 su bardağı)

500 ml süt (2 su bardağı)

150 gr tozşeker

İnce doğranmış dilpeyniri (1 su bardağı)

Bir tencerede tereyağını eritin Yağ kızınca irmiği ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırarak irmikler kahverengileşinceye kadar yaklaşık 5 dakika kavurun Ayrı bir kapta sütü bir taşım kaynatın

Kaynamış sütü irmiklere ekleyin, karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin Şekeri ve peynirleri de ekleyerek bir karıştırıp ateşten alın Tencereyi, kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmeye bırakın

Demlenmiş helvayı tahta bir kaşıkla harmanlayın Tane tane dökülen helvayı ılık olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla