Konu
:
Peynirli İrmik Helvası Tarifi (Gaziantep)
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli İrmik Helvası Tarifi (Gaziantep)
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli İrmik Helvası Tarifi (Gaziantep)
60 gr
tereyağı (4 çorba kaşığı)
185 gr
irmik (1 su bardağı)
500 ml
süt (2 su bardağı)
150 gr
tozşeker
İnce doğranmış dilpeyniri (1 su bardağı)
Bir tencerede tereyağını eritin
Yağ kızınca irmiği ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırarak irmikler kahverengileşinceye kadar yaklaşık 5 dakika kavurun
Ayrı bir kapta sütü bir taşım kaynatın
Kaynamış sütü irmiklere ekleyin, karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin
Şekeri ve peynirleri de ekleyerek bir karıştırıp ateşten alın
Tencereyi, kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmeye bırakın
Demlenmiş helvayı tahta bir kaşıkla harmanlayın
Tane tane dökülen helvayı ılık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul