Konu
:
Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi
Fıstıklı İrmik Helvası Tarifi
Malzeme
250 Gr
İrmik
100 Gr
Tereyağı
1/2 Su Bardağı Çekilmiş Toz Badem
2 Çorba Kaşığı Çam Fıstığı
1
5 Su Bardağı Toz Şeker
2 Su Bardağı Su
Yapılışı:
Tereyağı tavaya koyup kısık ateşte yağı yakmadan eritin
Çam fıstıklarını 1-2 dakika kısık ateşte kavurun
İrmiği ilave edin
İrmiğin kokusu çıkana ve rengi değişene kadar orta ve kısık ateşte (ateşi devamlı kontrol altında tutun) tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun
İrmiği devamlı alt üst edin
Küçük bir tencerede şekerle suyu şeker eriyene kadar kaynatın
İrmik renk aldığında kavrulmakta olan irmiğe hazırladığınız şekerli suyu 2-3 seferde ekleyin
Yavaşça karıştırmaya devam edin
Ateşi kısıp şerbetini çekene kadar ve helva kıvamını alana kadar pişirin
Ocağı kapatıp helvanın üzerine de bir kapak kapatın ve 15-20 dakika demlendirin
Ilık olarak kaşıkla veya servis kalıplarıyla şekillendirebilir veya kaşıkla dağıtarak ufalanmış halde servis yapın
Yazın yanına bir top kaymaklı dondurma kışın ise bir parça taze kaymak ekleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul