Konu
:
İşkefe Tatlısı Tarifi ( Amasya )
Yalnız Mesajı Göster
İşkefe Tatlısı Tarifi ( Amasya )
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İşkefe Tatlısı Tarifi ( Amasya )
İşkefe Tatlısı Tarifi ( Amasya )
6 adet kışlık kuru yufka
2 su bardağı ceviz
1 paket tereyağı (250 gr)
1 su bardağı su
Şerbet için:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon
Kuru yufkaların üzerine su serperek yunmuşatılır
Ortadan ikiye katlanır, uzunlamasına ceviz konur, rulo yapılır
İlk rulo gül börek gibi kandi etrafında sarılır ve yuvarlak tepsinin ortasına konur
Diğer yufkalar da aynı şekilde rulo yapılır
Ortadaki yufkanın kenarlarına sararak tepsi doldurulur
Üzerine eritilmiş ve ılıtılmış tereyağı gezdirilir
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul