Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı Breçel Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Breçel Tarifi



250 gr margarin

100 gr pudraşekeri

1 adet yumurta

500 gr un (4 su bardağı)

1 tutam vanilin

125 gr bitter çikolata (eritilmiş)

Margarini ve pudraşekerini bir karıştırma kabına koyarak mikser ile birkaç dakika çırpın Yumurtayı ekleyerek şekerli yağa yedirin Unu ve vanilini katıp, yoğurarak bisküvi hamurunu elde edin

Fırınınızı 180°C'ye getirip ısıtın Hamuru tezgâha koyarak lh cm kalınlığında açın Dilediğiniz bir kalıpla keserek bisküvilerinizi çıkarın ve üzerine fırın kâğıdı serilmiş bir tepsiye dizin Fırına sürerek yaklaşık 20 dakika pişirin

Pişen bisküvileri fırından alıp, soğumaya bırakın Soğuduktan sonra bisküvileri tek tek eritilmiş sıcak çikolataya batırıp, fırın kâğıdı üzerinde kurumaya bırakın Çikolata tamamen donunca bir tabağa dizerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla