Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Bademli Kek

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Bademli Kek



Limonlu Bademli Kek

Malzeme
- 1 paket Sana Hamurişi
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 3 adet yumurta
- 3,5 su bardağı un
- 1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- ½ su bardağı file badem
- ½ su bardağı kuru üzüm

Hazırlanışı
1 Derin bir kâsenin içine yumurtaları kırıp şekeri ilave ettikten sonra şeker yumurtaların içinde eriyinceye kadar çırpın
2 Şeker krema kıvamına geldikten sonra içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana Hamurişi?ni ve rende limon kabuğunu ekleyip iyice karıştırın
3 Daha sonra içine limon suyunu bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu ve kabartma tozunu ilave edip harç kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin
4 En son olarak içine kek harcının içine file badem ve önceden ıslattığınız kuru üzümleri ilave edip tahta bir kaşık ile karıştırın
5 Kek harcını Sana ile yağladığınız kek kalıbına alın Üzerini kalan file bademler ve kuru üzümler ile süsleyip önceden 185 derecede ısıttığınız fırın da pişirin
6 Limonlu bademli keki piştikten sonra kalıbında iyice soğutup servis edin
7 Limonlu bademli kek "kuru kek" tarifidir Kek uzun süre tazeliğini korur "yumuşak kek" hazırlamak isterseniz kek harcına 1 su bardağı süt veya yoğurt ilave ederek hazırlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla