Konu
:
Limonlu Bademli Kek
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Bademli Kek
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Bademli Kek
Limonlu Bademli Kek
Malzeme
- 1 paket Sana Hamurişi
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 3 adet yumurta
- 3,5 su bardağı un
- 1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- ½ su bardağı file badem
- ½ su bardağı kuru üzüm
Hazırlanışı
1
Derin bir kâsenin içine yumurtaları kırıp şekeri ilave ettikten sonra şeker yumurtaların içinde eriyinceye kadar çırpın
2
Şeker krema kıvamına geldikten sonra içine oda sıcaklığında yumuşattığınız Sana Hamurişi?ni ve rende limon kabuğunu ekleyip iyice karıştırın
3
Daha sonra içine limon suyunu bir süzgeç yardımıyla eleyerek unu ve kabartma tozunu ilave edip harç kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin
4
En son olarak içine kek harcının içine file badem ve önceden ıslattığınız kuru üzümleri ilave edip tahta bir kaşık ile karıştırın
5
Kek harcını Sana ile yağladığınız kek kalıbına alın
Üzerini kalan file bademler ve kuru üzümler ile süsleyip önceden 185 derecede ısıttığınız fırın da pişirin
6
Limonlu badem
li keki piştikten sonra kalıbında iyice soğutup
servis
edin
7
Limonlu bademli kek "kuru kek" tarifidir
Kek uzun süre tazeliğini korur
"yumuşak kek" hazırlamak isterseniz kek harcına 1 su bardağı süt veya yoğurt ilave ederek hazırlayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul