Konu
:
Karpuz Peltesi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karpuz Peltesi Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karpuz Peltesi Tarifi
KARPUZ PELTESİ
500 gr olgun karpuz
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
4 çorba kaşığı buğday nişastası
Karpuz ortadan kesilir, kabuklarından ayrılarak küçük küçük dilimlenir, her dilim çekirdeklerinden arındırılır
Bir tencereye alınarak robotla iyice ezilerek püre haline getirilir
Üzerine şeker, nişasta ve su eklenir
Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir
Bir tepsiye dökülür
Buzdolabında soğuttuktan sonra kare kare dilimlenerek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul