Konu
:
Tereyağlı Zerde Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tereyağlı Zerde Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tereyağlı Zerde Tarifi
Tereyağlı Zerde Tarifi
100 gr
pirinç (2 saat ılık suda ıslatılıp üç defa yıkanmış
)
2 kg
su
500 gr
toz şeker
2 gr
safran
bıçağın burnu ile gayet az zerdeçel (1/2 kahve fincanı gül suyu ile ıslanmış
)
3 çorba kaşığı nişasta (1/2 bardak suda ezilmiş)
Suyu alınıp sertleştirilmiş 3 çorba kaşığı tereyağı
Üzerinin dekoru için:
50 gr
beyaz fıstık
50 gr
kuş üzümü
2 adet narın taneleri
Pirinci 2 kg
kaynar suda ağır ateşte 20 dakika haşlayınız ve şekerini ilâve edip 5 dakika daha kaynatınız
Islatılmış safran ve zerdeçalını da ilâve ederek 4-5 dakika daha kaynattıktan sonra karıştırarak ezilmiş ararotını ve tereyağını yedirip bir dakika kaynatıp ateşten alınız
İlk zaman üzeri yağlı intibaını verir yağ üzerinde durur
Kepçeyle dikkatli hafif hafif karıştırırsanız yarı sıcak lığı gidince yağ tamamen kaybolur ve o zaman kâselere boşaltınız ve soğuyunca üzerini dekore ediniz
Not: Tereyağlı zerde daha parlak olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul