Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Bülbül Yuvası Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Bülbül Yuvası Tarifi



Tavuklu bülbül yuvası tarifi

Malzemesi
2 adet yufka
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım tavuk göğsü
1 çorba kaşığı gül suyu
Şurubu için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanısı
Yufkaları üst üste yayın 4'e bölün Yağı yufkaların üzerine sürün Harcı için tavuğu haşlayın İnce ince didikleyin Ceviz, şeker ve tarçın ilave edin, bütün malzemeleri karıştırın Yufkaların geniş ucuna bu malzemeyi koyun Önce rulo yapın daha sonra ruloyu kendi etrafında döndürerek gül biçiminde sarın Tepsiye dizin 180 dereceli fırında üstleri kızarana dek pişirin Şeker ve suyu ocakta kaynatıp şerbet yapın, indirmeden önce içine limon suyunu katın Şerbet soğuduktan sonra fırından çıkarttığınız yufkaların üzerine gezdirin Ortalarına gül suyu döküp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla