Konu
:
Yüzen Ada Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Yüzen Ada Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yüzen Ada Tarifi
Yüzen ada tarifi
MALZEMESİ
6 kişilik
6 yumurta,
1/2 litre (2 su bardağı) süt
bir parça çubuk vanilya
tozşeker
300 gram (2 su bardağı) pudra şekeri
bir paket vanilya
YAPILIŞI:
1) Bir parça çubuk vanilyayı 10 dakika kadar sıcak sütte bekletin
Sonra sütten alıp, temiz bir bezle kuruladıktan sonra tekrar kullanmak üzere kaldırın
2) Bu arada yumurta sarılarını 150 gram (3/4 su bardağı) tozşekerle çırpın, sonra da azar azar sütü ilave edin
Bu kremayı kısık ateşte, kıvamına gelene kadar pişirin, soğumaya bırakın
3) Yumurta aklarını, vanilyayı da ilave ettikten sonra kar haline gelene kadar çırpın
İçine yavaş yavaş pudra şekerini ekleyin
Bu karışımı biraz tereyağıyla yağlanmış 6 porselen kaseye paylaştırın
Sonra da önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında, 5 dakika kadar benmari usulü başka bir kaba oturtarak) pişirin
4) 6 çorba kaşığı şekeri 3 çorba kaşığı suda kısık ateş üzerinde çözün ve bu şekilde bir karemela hazırlayın
Kremayı genişçe meyve salatası kaselerine paylaştırın
Yumurta aklarıyla hazırladığınız karışımı, her porsiyon ada'nın üzerine dökün ve hazırlanmış karamelayla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul