Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Tatli Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Tatli Tarifi



Cevizli Tatli Tarifi

Malzemeler
6 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Eritilmiş Tereyağı/Margarin
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Yumurta
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Su Bardağı Çekilmiş Ceviz İçi
Şerbeti İçin
3 Su Bardağı Toz Şeker
3 Su Bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu

Hazırlanışı
Su ve Seker tencereye alıp kaynatın Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın
Unu, hamur yoğurma kabına alın Ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, katıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurun Hamurun üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlendirin
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Elinizle bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın Ortasına ceviz içi yerleştirin İki ucunu üst üste kapatın (iyice kapatmazsanız fırında pişerken açılıyor) Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170C fırında iyice kızarana kadar pişirin Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin Üzerlerine ceviz serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla