Yalnız Mesajı Göster

Kolay Samsa Tarifi

Eski 10-29-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Samsa Tarifi



Kolay Samsa

8 Adet hazır milföy hamuru
1 Su bardağı çekilmiş badem
1 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı toz şeker
Şerbeti İçin;
1,5 Su bardağı toz şeker
1,5 Su bardağı su
1 Çorba kaşığı limon suyu

# Milföy hamuru biraz un yardımıyla 2 mm kalınlığında, oklava ile açılır
# Yumurtanın akı, 2 çorba kaşığı toz şeker ve badem iyice karıştırılarak tatlının içi hazırlanır
# Açılan milföy hamuruna bu hazırlanan içten konur, rulo şeklinde katlanır
# Bütün milföy hamurları bu şekilde hazırlandıktan sonra üzeri kapalı olarak 45 dakika bekletilir
# Dinlenen samsa ruloları 2 parmak kalınlığında kesilir, tepsiye aralıklı dizilir
# Üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür
# 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
# Şeker ve su kaynatılır, biraz kıvam alınca limon suyu konur, 2 dakika daha kaynatılır, ocaktan alınır
# Fırından çıkan sıcak tatlıya sıcak şerbet gezdirilir
# 2 saat sonra servis yapılır

Not: Samsa tatlısı ceviz içinden de hazırlanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla