Yalnız Mesajı Göster

Kolay Samsa Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Samsa Tarifi



Kolay samsa tatlısı tarifi

Malzemeler
200 gram milföy hamuru
Yarım su bardağı dövülmüş badem
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın beyazı
Şerbet için:
15 su bardağına yakın tozşeker
1 su bardağına yakın su
Yarım limon

Hazırlanısı
Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında açın Badem, şeker ve yumurta akını karıştırıp, milföyün içine doldurun Rulo biçiminde sarın Tepsiye alıp, 45 dakika dinlendirin Küçük küçük kesin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 50 dakika pişirin Bu arada şerbetin malzemelerini bir tencereye alıp kaynatın Kaynamakta olan şerbeti ocaktan alıp, fırından yeni çıkan tatlının üzerine dökün Soğuduktan sonra servis yapın

Not: Bu tatlının özelliği, tatlı sıcakken şerbetinin de sıcak olarak üzerine dökülmesi

Alıntı Yaparak Cevapla