Konu
:
Kolay Samsa Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kolay Samsa Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Kolay Samsa Tarifi
Kolay samsa tatlısı tarifi
Malzemeler
200 gram milföy hamuru
Yarım su bardağı dövülmüş badem
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurtanın beyazı
Şerbet için:
1
5 su bardağına yakın tozşeker
1 su bardağına yakın su
Yarım limon
Hazırlanısı
Milföy hamurunu 2 mm kalınlığında açın
Badem, şeker ve yumurta akını karıştırıp, milföyün içine doldurun
Rulo biçiminde sarın
Tepsiye alıp, 45 dakika dinlendirin
Küçük küçük kesin
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 50 dakika pişirin
Bu arada şerbetin malzemelerini bir tencereye alıp kaynatın
Kaynamakta olan şerbeti ocaktan alıp, fırından yeni çıkan tatlının üzerine dökün
Soğuduktan sonra servis yapın
Not: Bu tatlının özelliği, tatlı sıcakken şerbetinin de sıcak olarak üzerine dökülmesi
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul