10-29-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi
Portakallı İrmik Tatlısı
Malzemeler:
5 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı şeker
1,5 çorba kaşığı kakao
Yapımı:
Bütün malzeme bir tencereye aktarılır Önce soğuk olarak karıştırılır, sonra orta ateşte kıvam alana kadar sürekli karştırarark pişirilir Kaselere taksim edilir Buzdolabında soğutulur Süslenerek servise sunulur
Portakallı İrmik Tatlısı
MALZEMELER
5 su bardağı su
2 su bardağı portakal suyu
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı irmik
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 limonun suyu
Bir tencereye suyu, portakal suyunu, limon suyunu, şeker ve irmiği koyup, karıştırın Çukur bir kaseyi ıslatıp, pişirdiğiniz tatlıyı içine dökün Bir gece beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip portakal dilimleriyle süsleyin ve servis yapın
|
|
|