Yalnız Mesajı Göster

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi

Eski 10-29-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi



Portakallı irmik tatlısı tarifi

Malzemeler
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağından fazla irmik
1 çorba kaşığı kuşüzümü
Yarım su bardağı dövülmüş badem
2 adet yumurta
2 adet portakal
100 gram bitter çikolata

Hazırlanısı
Sütü kaynatın Tozşeker, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve irmiği katıp 10 dakika karıştırarak pişirin Ateşten alın İçine kuş üzümlerini ve bademleri atın Yumurtaları da ekleyip iyice çırpın Muhallebi kaselerini suyla çalkalayın Tatlıyı kaselere doldurun Önce oda sıcaklığında, sonra buzdolabında soğumaya bırakın Portakalları dilimleyin Servis tabaklarına dizin Üzerine tatlı kaselerini ters çevirerek çıkarın Bitter çikolatayı benmari usulü eritin Tatlıların üzerinde gezdirip, servis yapın

Not: Kaseler hafif nemli olursa, tatlılar kaseden daha kolay çıkar

Alıntı Yaparak Cevapla