Konu
:
Pudingli Tulumba Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pudingli Tulumba Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pudingli Tulumba Tatlısı Tarifi
Pudingli tulumba tatlısı tarifi
Malzemesi
1 çorba kaşığı tereyağı
5 kahve fincanı su
5 kahve fincanı un
4 adet yumurta
1 tutam tuz
Şerbet için:
2 su bardağı su
500 gram tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Üzeri için:
1 çorba kaşığı toz kakaolu puding
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı antepfıstığı
Hazırlanısı
Öncelikle şerbeti hazırlayın
Bunun için 2 su bardağı suyu tencereye alın
Tozşekeri ekleyin
Kaynayınca limon suyunu karıştırın
1-2 taşım daha kaynatın
Ocaktan alın
Soğumaya bırakın
Tatlıyı hazırlamak için tereyağı ve suyu tencereye alın
Su kaynayınca unu ve tuzu azar azar ilave edin
Karıştırarak 5-6 dakika pişirin
Ateşten alıp, soğutun
Daha soma yumurtaları karışıma yedirin
Elinizle yoğurun
Sıkma torbasına doldurun
Sıvı yağı hafifçe kızdırın
Sıkma torbasına doldurduğunuz hamuru, baş parmak kalınlığında yağa sıkın
Sallayarak kızartın
Soğuk şerbetin içine atın
15 dakika bekletin
Servis tabağına alın
Başka bir tencerede, süt ve kakaolu pudingi karıştırın
Muhallebi kıvımına gelince ocaktan alın
Tulumba tatlılarının üzerinde hafifçe gezdirin
Antepfıstığı serpip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul