Konu
:
Turunç Reçeli (Antalya) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Turunç Reçeli (Antalya) Tarifi
10-29-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Turunç Reçeli (Antalya) Tarifi
1 kg turunç
4 su bardağı toz şeker
½ çay kaşığı limon tuzu
4 l
su
Bıçakla turunçların etrafını, sekiz parça olacak şekilde çizin ve kabuklarını soyun
Soyduğunuz kabukların iç kısmındaki beyaz bölümü keserek çıkarın
Bir iğneye kalınca bir ip geçirerek, teker teker rulo yaptığınız kabukları ipe dizin
Dizme işlemi bitince ipin iki ucunu bağlayın
Kabukların tümü dizilene kadar işlemi tekrar edin
İpe dizdiğiniz kabukları geniş bir tencereye koyun, üzerini geçecek şekilde tahminen bir litre sıcak su ekleyin
Kapağı kapalı olarak yarım saat kaynatıp, suyu dökün
Turuncun acılığını atabilmesi için bu işlemi üç, dört kez tekrar edin
Son olarak bir litre su, dört su bardağı toz şeker ve yarım çay kaşığı limon tuzuyla yarı akışkan olana kadar kaynatın
Kavanozlara doldurup, kapağını sıkıca kapattıktan sonra, ters çevirerek bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul