Konu
:
Kabak Burması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kabak Burması Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabak Burması Tarifi
Kabak burması tarifi
KABAK BURMASI (Bartın)
Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Malzemeler ve Ölçüleri(12 Kişilik):
1 kg
un
1 adet
yumurta
½ tatlı
kabak
(Orta boy)
1 kase
ceviz
içi
1 paket margarin
2 kg
şeker
½
limon
Hazırlanışı:
Önce un içine bir
yumurta
kırılıp yeteri kadar su ile yoğrularak kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur elde edilir
10 dakika bekletildikten sonra beş eşit parçaya bölünen hamurdan yufkalar açılıp örtü üzerine yayılır
İç malzemesi:
Kabağın kabukları soyulup içi temizlendikten sonra kalın bir rende ile rendelenir
Kabağın içine havanda dövülen
ceviz
içi ve bir bardak toz şeker katılıp karıştırılarak hazırlanır
Daha sonra, ilk açılan yufkadan başlanarak hazırlanan iç malzemesi (beş yufkaya eşit miktarda) yufka üzerine serpilir
4 eşit parçaya bölünen yufka, el ile uç kısmından başlayıp biraz sıkıca bükülüp rulo biçimine getirilir
Önceden yağlanan tepsi yada siniye ortasından başlamak üzere daire şeklinde sararak yerleştirilir
Diğer yufkalarda aynı şekilde tepsiye dizilir
Daha sonra üzerine fırça ile erimiş yağ sürülür ve fırına verilerek rengi pembeleşinceye kadar pişirilir
Daha önce, şekerin bir tencere içinde dört-beş bardak suyla ateşte 5-10 dk
eriyinceye kadar kaynatılıp karıştırılması, içine de yarım
limon
suyu sıkılmasıyla elde edilen ve soğutulan şerbet tepsi üzerine gezdirilir
Üzerine bir bez örtülerek şekerin çekmesi sağlanır
Daha sonra servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul