Konu
:
Portakallı Un Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Un Helvası
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Un Helvası
Portakallı Un Helvası
Malzemeler (6 kişilik)
200 gr margarin ya da tereyağ
3 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1/2 su bardağı ceviz
1 adet portakal kabuğu rendesi
Hazırlanışı
Yağı geniş bir tencerede ısıtıp üzerine unu, bir taraftan tahta kaşıkla sürekli karıştırarak ekleyin
Unu, rengi kahverengiye dönünceye kadar en az 15 dakika kavurun
Un önce katılaşacak, sonra sulanmaya başlayacaktır
Sulanmaya başladığı sırada, başka bir kasede karıştırdığınız toz şeker ve suyu ilave edin
Şekerli suyu una iyice yedirinceye kadar 8-10 dakika karıştırarak pişirin
Helvayı dinlenmeye bırakıp, rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin
Dinlenen helvayı şekil vererek servis tabağına alın
İsterseniz üzerine ezilmiş ceviz ilave edin
Cevizi, helvayı ocaktan almadan hemen önce de serpiştirebilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul