Konu
:
Büzme Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Büzme Tatlısı Tarifi
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Büzme Tatlısı Tarifi
Büzme tatlısı Tarifi
Büzme Tatlısı (Bilecik)
Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kullanılacak Malzemeler:
1,5 kg
un
2 adet
yumurta
250 gr
tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı
süt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 kg
ceviziçi
1 su bardağı susam
50 gr
Hindistan cevizi
400 gdr
nişasta
6 su bardağı tozşeker (ravak için)
5 su bardağı su(ravak için)
Hazırlanışı:
Hamur elde etmek için, yukarıda belirtilen miktarlardaki
yumurta
,
süt
, sıvıyağ, sirke, tozşeker ve un karıştırılır ve hamur iyice yuğurulur
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılarak oklava ile yufka gibi açılır
Hamura kıvamını verebilmek için yeterli miktarda nişasta ekilir ve açılan yufkalara çekilmiş ceviziçi serpilir
Yufkalar tekrar oklavaya özenle sarılır
Sarılma işleminden sonra hamurlar oklavada iken büzdürülür ve oklava içinden çıkarılır
Büzülmüş parçalar isteğe göre kesilerek yağlı tepsiye dizilir
Üzerine 250 gr
tereyağı eretilerek dökülür
Norman sıcaklıkta kızdırılan fırına sürülerek, pembeleşinceye kadar pişirilerek kızarması sağlanır
Pişirme işlemi bittikten sonra soğuması beklenirken, üzerine dökmen için 6 su bardağı tozşeker 5 su bardağı su ile ravak şeklini alıncaya kadar kaynatılır
Ravak 15 dakika kadar bekletildikten sonra tepsinin üzerine dökülerek soğumaya bırakılır
Diğer taraftan 1 su bardağı susam ezilerek ateşte kavrulur ve tepsinin üzerine yayılır
En son olarak 50 gram hindistan cevizi ile üzerine süsleme yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul