Konu
:
Hindistancevizli Muhallebili Sarma
Yalnız Mesajı Göster
Hindistancevizli Muhallebili Sarma
10-29-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistancevizli Muhallebili Sarma
Hindistancevizli muhallebili sarma
MALZEMELER:
1 kg süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı margarin
1 paket hindistan cevizi
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 subardağı süt
istenilen miktarda fındık,ceviz veya antep fıstığı
YAPILIŞI:
Süt,un ve şekeri bir tencerede koyulaşana kadar pişirin
En son margarin ve vanilyayı ekleyin
Fırın tepsisine hindistancevizini düzgünce yayın
Muhallebiyide hindistan cevizinin üzerine yayın ve soğumasını bekleyin
Bu aradada krem şantiyi sütle birlikte çırpın ve muhallebi soğuyana kadar krem şantiyi buzdolabında bekletin
Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyide yayın ve üzerine fındık veya ceviz serpin
3 veya 4 cm genişliğinde şeritler halinde kesin ve ortadan ikiye kesin(çünkü rulo yaptığınızda çok uzun oluyor) rulo yapın
5 - 10 dk daha buzdolabında beklettikten sonra yiyebilirsiniz
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul