Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Kabak Tarifi

Eski 10-29-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Kabak Tarifi



Sütlü Kabak (Bursa)

Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Orta boy kara kabak
1 kilo süt
4-5 bardak şeker
bir miktar karabiber
bir fincan pirinç

Yapılışı:
Kabukları soyulan kabak doğranır, tencerede kendi suyuyla ile yumuşak kıvama alıncaya kadar pişirilir, eğer pişen kabağın suyu fazla ise bu fazlalık su dökülür Diğer tarafta süt kaynatılır, ocaktan alındıktan sonra şeker katılarak erimesi sağlanır Fırın tepsisine kaynamış olan kabak dökülür ve üzerine süt karışımı ilave edilerek bir miktar karabiber ve bir fincan pirinç yaydırılarak dökülür üzeri kaymak bağlayana kadar fırında pişirilir soğuk olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla