Konu
:
Sütlü Kabak Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Kabak Tarifi
10-29-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Kabak Tarifi
Sütlü Kabak (Bursa)
Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Orta boy kara
kabak
1 kilo
süt
4-5 bardak şeker
bir miktar kara
biber
bir fincan
pirinç
Yapılışı:
Kabukları soyulan
kabak
doğranır, tencerede kendi suyuyla ile yumuşak kıvama alıncaya kadar pişirilir, eğer pişen kabağın suyu fazla ise bu fazlalık su dökülür
Diğer tarafta
süt
kaynatılır, ocaktan alındıktan sonra şeker katılarak erimesi sağlanır
Fırın tepsisine kaynamış olan
kabak
dökülür ve üzerine
süt
karışımı ilave edilerek bir miktar kara
biber
ve bir fincan
pirinç
yaydırılarak dökülür üzeri
kaymak
bağlayana kadar fırında pişirilir soğuk olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul